Cum respiram - adesea incomplet și înghesuit

"Planta internistului și cuțitul chirurgului se vindecă din exterior, respirația vindecă din interior". (Paracelsus). Respirația se întâmplă inconștient și de aceea mulți oameni respirau incomplet și înghesuiți. A respira corect înseamnă a permite aerului de respirație să curgă în abdomen și pelvis fără efort. Deci, respirația curge prin întregul corp, tensiunea mentală și fizică se poate dizolva. Pentru astmatici, respirația adecvată este vitală.

Exercițiu simplu de respirație

Respiră încet prin nas. Respirați prin nas chiar la fel de încet. Încearcă încet un cuvânt cu două silabe ca "odihnă". Repetați acest exercițiu și acordați atenție unde curge respirația, fie în abdomen, fie în partea superioară a pieptului.

Respiratorii terapeuți recomandă respirația abdominală: Atunci când este inhalat, diafragma trebuie să se contracte și să se deplaseze în jos. Zidul abdominal ar trebui să se îndoaie înainte. Acest lucru creează o tragere în piept. Ca rezultat, plămânii se desfășoară, veți respira. În respirația toracică, coastele sunt trase și depărtate unul de celălalt. Ca urmare, zona toracică crește și din nou există presiune negativă, ceea ce duce la inhalare.

Expirarea relaxează diafragma. Această lovitură a folosit aerul din plămâni. O contracție a coastelor susține acest proces. Dar, din cauza lipsei de exerciții fizice sau a unei poziții greșite, mulți oameni respiri prea mult în piept. Breastul respirator extinde glandul, dar diafragma se misca greu.

500 de litri de oxigen zilnic

Circulația sângelui furnizează organismului tot ceea ce trebuie să trăiască. Respirația aduce oxigenul în sânge: 500 de litri pe zi, care sunt transportate în celulele cu sânge. Respirația calmă previne blocarea cauzată de emoții puternice și tensiune crescută.

Dar, sub stres, omul respiră în mod automat și strâns. Astfel, doar aproximativ 7 până la 10 litri de aer prin fluxul sanguin către organe. Cu o respirație abdominală orientată, puteți absorbi până la 75 de litri de aer și, prin urmare, să influențezi pozitiv corpul și psihicul prin controlul conștient al respirației.

Terapie respiratorie pentru boli

Terapia respiratorie devine din ce în ce mai importantă în medicină. Îndepărtează în primul rând bolile cronice, cum ar fi bronșita sau emfizemul, indigestia, bolile cardiovasculare, depresia și anxietatea. Sa dovedit că respirația corectă îmbunătățește circulația sângelui și astfel optimizează oxigenarea întregului organism.

Mai ales astmaticienii trenește respirația într-o poziție specifică - scaunul coachmanului. Aici sunt picioarele sunt ușor răspândite, picioarele sunt complet pe sol, partea superioară a corpului este ușor îndoită înainte, antebrațele sunt sprijinite pe coapse. Astfel, pieptul este eliberat de greutatea brâului umăr, puteți respira mai profund.

Despre așa-numita frână de buze, o tehnică specială de respirație, bronhiile sunt relaxate. Respiră în mod normal prin nas și încet prin gură. Când expirați, buzele sunt ușor comprimate, ca și cum ați fi expuse rezistenței. Acest lucru prelungește faza de expirație, care relaxează bronhiile.

Găsiți ritmul respirației

Formarea ritmului respirator este antrenată prin respirație prin nas în abdomen și expirând de aproximativ două ori mai mult. Expirarea aduce relaxarea reală. Nu țineți respirația după inhalare, dar expirați. Numai apoi faceți o scurtă repaus până când corpul cere aer din nou. Acum respirați adânc în mod automat. Ai grijă de respirație.

La fel ca majoritatea oamenilor, probabil că veți scufunda puțin, expirând, dar acest lucru va împiedica fluxul de energie. Dimpotrivă, expirarea ar trebui să te înalțe. Inhalarea ajută la asamblare. Pentru că atunci când inhalați, primiți ceva: permiteți ceva. Expirația este activă: faceți ceva.

respirație respirație

Încercați să respirați respirația. Acest lucru vă va oferi un ritm de respirație profund și liniștit. Dă-te încet în palma mâinii ca și cum ai vrea să-l umezi. Acum inspirați din nou prin nas. Repetați acest exercițiu până când mâna dvs. a devenit destul de caldă.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul