Tensiunile și gâtul rigid

Aproape fiecare adult care a trecut de cei 30 știe acest lucru: gâtul doare, capul poate fi greu de mișcat, mușchii spatelui și umerilor rănesc insuportabil. Primul impuls este: înapoi în pat, rezervă, nu mișcați. Cu toate acestea, acest lucru este complet greșit. Exercitiile si caldura sunt cele doua importante masuri imediate pentru tensiune.

Tensiunea musculară și crampe

Atât de severă ca durerea, în marea majoritate a cazurilor "gâtul rigid" este tensiunea musculară și cramperea cauzată de șederea incorectă sau de culcare. De exemplu, oricine ședința la computer timp de mai multe ore, fără să facă pauze și să facă exerciții de relaxare va suferi, mai devreme sau mai târziu, de durere.

Cauzele unui gât rigid

Durerile gâtului și durerilor de spate nespecifice, suspectate de medici, datorită proceselor degenerative (adică, legate de uzură) în coloana vertebrală și în discurile intervertebrale - consecință a mișcării greșite sau prea puțin. Aproape intotdeauna muschii sunt subdezvoltati la pacientii cu astfel de plangeri.

Rece și schițe sunt de multe ori declanșatorul atacurilor de durere care de obicei dispar după o zi sau două zile. Problemele mentale, precum și șederea sau întinderea greșită pot duce la tensiune musculară. Tulpinile musculare sunt mai rar atunci când brusc puneți o mulțime de stres pe un musculare neinstruit, "rece".

Beneficii de mișcare - mișcarea protejează

Tensiunea din zona gâtului afectează adesea persoanele care stau foarte mult. Dar mișcarea este atât de importantă. În plus față de o poziție verticală, protecția împotriva pescărilor și a exercițiilor de relaxare, este mai presus de toate mișcarea care ajută. Deoarece exercițiul crește stabilitatea oaselor și întărește mușchii. Chiar și cu o durere mai puternică, de exemplu, minciuna face doar spasmul mai intens. Mișcarea, totuși, mărește stabilitatea oaselor și întărește mușchii. Chiar și cu durere mai puternică, nu trebuie să vă petreceți mult timp în pat.

Cercetările recente au arătat că pregătirea fizică regulată poate reduce durerea, astfel că, în cazul ideal, în cele din urmă dispare complet. Persoanele neintenționate ar trebui să meargă timp de cinci până la 20 de minute zilnic, cu bicicleta sau înotul. Dacă nu aveți timp pentru asta, ar trebui cel puțin să luați scările în locul ascensorului sau mai des să faceți fără mașină și să mergeți. Dacă durerea persistă mai mult de trei luni, se numește simptome cronice. În cazuri rare, aceste alarme pot fi pentru o afecțiune gravă, cum ar fi osteoporoza, discuri herniate sau reumatism.

Dacă apare durerea gâtului sau a spatelui după un accident, trebuie să mergeți imediat la medic. Durerile de gât care se agravează atunci când încerci să-ți pui barbia în piept este un simptom al meningitei. În majoritate, totuși, există alte simptome, în special dureri de cap severe, grețuri și vărsături, oboseală, confuzie, febră și fotosensibilitate. Din nou, o vizită la medic este inevitabilă.

Tratează un gât rigid

Despre fiecare al treilea bolnav din Germania se datorează durerilor de gât, umăr sau spate. Aproximativ 70 de milioane de zile absente sunt istoria tristă a bolilor din spate.

Plicurile termice reprezintă o măsură posibilă de tratament termic. Aceste plicuri termice conțin pulbere de fier care se încălzește la aproximativ 40 de grade sub acțiunea aerului și menține această temperatură timp de opt ore. Suprafața este flexibilă și nu se încălzește prea mult, astfel încât poate fi purtată sub îmbrăcăminte în timpul muncii. Sub influența căldurii, relaxarea musculară, durerea scade semnificativ.

Remedii interne și "rol hot"

Mai ușoară și mai ieftină, în special pentru durerile la nivelul gâtului, este "ruloul fierbinte": Un prosop normal (50 x 100 centimetri) este îndoit longitudinal și se rostogolește bine. Treceți încet apă fierbinte în rulou - nu prea mult, astfel încât să nu se scurgă apă caldă. Căldura trebuie să pătrundă din centru spre exterior. Gâtul și spatele sunt cel mai bine acoperite cu un alt prosop. Acum, întinde-te pe spate cu gâtul pe rolă și stai aproximativ o jumătate de oră.

Un remediu vechi de acasă este petele de ulei de sunătoare: O bucată de vată de vată presată este aruncată cu ulei de sună și așezată pe zona dureroasă. Vata de vată este acoperită cu folie și o cârpă groasă. Un sac încălzit de flori de fân, un hotpack sau o pernă caldă speltă va arăta și mai intensă.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul