Metode za uljepšavanje stepenica

vrsta zgrada stepenice i materijala u stepenice se razlikuju kao mnogo različitih načina postoji da ukrase stepenicama. Spektar se kreće od obnove postojećih koraka i obloge do projektiranja prekrivanjem, lijepljenjem i oblačenjem, što pretvara stari stubište u podstrukturu.

 • Brtvljenje
  I za drvo i prirodne kamene stepenice, odgovarajući način za uklanjanje znakova trošenja i znakova trošenja kroz abraziju. Visoki troškovi buke i prljavštine ograničavaju ovu metodu uljepšavanja.
 • Obnova
  Obnavljanje drvenih koraka koji nisu zapečaćeni i obojani mogu se izvesti depiliranjem ili uljem. Mikrofilne krpe dobro služe za čišćenje. Glatki kameni koraci mogu se polirati s kamenim uljem.
 • Pickling
  Drvene mrlje se mijenjaju tako da se mrvice oboje u boji i očistite od bilo kakvih ostataka tinte i lakova koji su iscrtani dublje. Nakon uklanjanja, potrebna je naknadna obrada, kao što je brtvljenje. Također se mogu bojati stepenice od metala.
 • Spajanje
  Ako su postojeći koraci napravljeni od materijala koji više nije potreban, moguće je lijepljenje ili premazivanje. Ako želite obnoviti stubište, možete odabrati tepih, plastiku, vinil ili laminat za lijepljenje ili premazivanje.
 • Obnova
  Kako bi se obnovili stepenice, ne trebaju ih demontirati, što nije moguće s mnogim vrstama stepenica. Ovdje je ukrašavanje djelomično ili cjelovito prikriveno pitanje koje se također naziva udvostručenjem.
 • Slikarstvo
  Posebno za drvene stepenice, premazivanje je često dobar način za postizanje uljepšavanja stepenice barem godinu dana. Ovisno o stanju, potrebno je brusiti. Moderni proizvođači boja i laka nude pravi proizvod za gotovo svaki materijal podloge i svaku vrstu posla radi uklanjanja koraka.
 • Zatvori
  Uporaba uspona u otvorenom stubištu može uvelike promijeniti cjelokupni dojam. Alati za dizajn, kao što su papirići, omogućuju kreativna rješenja.
Savjeti i trikovi Ukoliko želite uljepšati svoje korake, pokušajte odabrati kao rad pretvorbe i uređivanje metode koje ste dobili priliku za novi facelift na neki kasniji datum. Haljina bolje od lijepljenja i uvijanja umjesto premaza.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar