Contactați alergia prin machiajul carnavalului

Jecken merge! Imaginativ make-up, păr luminos părul sau bucle artificiale și baubles strălucitoare dau carnavalul nebun primul său fața plină de culoare. "Dar erupțiile și mâncărimile strică distracția pentru mulți un jecke" Hans-G. Durata, dermatolog în fortificația de carnaval din Köln.

Alimente alergice prin machiaj și co.

"Observând publicul la evenimentele de carnaval, se constată că 10 până la 15% din mâncărime sunt afectate", spune Dauer, chiar și un carnaval entuziast. Deoarece machiajul de carnaval, dar și vopselele și peruci de păr, precum și bijuteriile de modă foarte populare, pot irita pielea și chiar declanșează alergii violente.

"Ingredientele problematice sunt în primul rând conservanți, cum ar fi parabenii, precum și coloranți și parfumuri", explică expertul. Peruci pot conține gumă de cauciuc alergenic sau chiar formaldehidă. Unii oameni sunt alergici la nichel, care pot fi conținute în diverse accesorii.

Factori stresanți pentru piele

  • În timpul iernii, aerul de încălzire rece și uscat reprezintă, oricum, o povară pentru piele.
  • Frecventarea machiajului și îndepărtarea machiajului - poate cu agenți de curățare agresivi - irită pielea sensibilă și apoi puternică. Poate chiar coaja sau solariu pentru pielea impecabila la evenimentul mare si tensiunea suplimentara a pielii.
  • În cazul în care pielea este "sigilată" cu machiaj de carnaval, poate fi deosebit de ușor să irită pielea în sărbătorile "transpirație" în aerisire, umplut cu aer de fum de țigară.
  • Grăsimea grasă acționează și "comedogen", ceea ce înseamnă că cosurile de acnee și alte boli ale pielii se pot agrava.
  • Sub peruci "etanșe", de asemenea, scalpul transpira extrem de puternic și se prăjește.

Consecințe și tratament

"În pielea pre-deteriorată, substanțele alergene pot pătrunde mai ușor", explică Dauer conexiunile. Cu o sensibilizare adecvată, orice contact ulterior al pielii cu alergenul duce la reacții alergice: sistemul imunitar al pielii este activat și combate alergenul cu o cascadă de procese inflamatorii. Pielea se înroșește, se umflă și se umezește, uneori se formează bule și pustule. Pielea schimba mancarimea de obicei foarte neplacuta.

"O alergie de contact este o reacție alergică de tip întârziat", explică Dauer. Deoarece simptomele pielii se formează doar întârziat la una sau două zile după "deviația prostească". Acestea nu se limitează la zonele de piele care au avut contact cu substanța care provoacă alergii. În biroul dermatologului, Jeckenul afectat primește ajutor rapid. Durata prescris un unguent sau cremă antiinflamatorie, care conține cortizon, pentru tratamentul pe termen scurt; În caz de mâncărime masive, există și un antihistaminic.

"Este deosebit de important ca persoanele afectate să evite orice contact cu ingrediente alergene în viitor", spune Dauer. Pentru a afla ce substanțe sunt, trebuie să fii testat în mod special la dermatolog.

Dermatologul vă sfătuiește: bucurați-vă de carnaval destul de lipsit de griji

  • Aplicați sub machiaj ca o protecție o cremă bogată, bine tolerată înainte.
  • Nu spălați părul înainte de a purta o perucă - sebumul protejează scalpul.
  • Utilizați produse de înaltă calitate, dacă este posibil, testate dermatologic cu potențial alergic scăzut.
  • În timpul "zilelor prostești", evitați iritarea suplimentară a pielii, de exemplu prin produse de curățare agresive, ca măsură de precauție.
  • Sunt cunoscute alergiile, evitați ingredientele potrivite în cosmetice și accesorii.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul