Fatburner Kost: Legends and Truths

Bare fortsæt som før og stadig tabe sig? Dette er lovet af de såkaldte "fedtbrændere", som skal smelte fedtindskud uden slankekure og sportsprogrammer. Fedtbrændere er ramt på kostmarkedet. Med dem og andre vægttabsprodukter laves milliarder i salget verden over hvert år. Er den allerede til stede, slankepillen uden bivirkning? Men sandheden er: uden en afbalanceret kost og et rimeligt træningsprogram er et permanent, sundt vægttab ikke muligt.

Brænd mere energi gennem fedtbrændere

Fedme har kun én årsag: Hvis kroppen stadig leverer mere energi end den forbruges, gemmer dette overskud sig selv som en fed reserve (såkaldt positiv energibalance). For at slippe af med dem hjælper kun én ting: at forbruge mere energi end forbruges (negativ energibalance).

Ideen bag udtrykket "fedtbrænder" er at kunstigt fremkalde kroppen til at forbruge mere energi, hvad enten det sker ved øget kropstemperatur, en accelereret metabolisme eller hurtig eliminering af indtaget kalorier. Læger ser dette med en rynke. Fordi utallige metabolske processer interlocker i menneskekroppen. At dreje en af ​​disse "skruer" kan forårsage en hel kædereaktion af uønskede resultater.

Fedtbrænderteorien under mikroskopet

Lad os se nærmere på nogle af de mest almindelige fedtforbrændte teorier: enzymer er for eksempel et vigtigt buzzword når det kommer til at brænde fedt. Hvorvidt papainen fra papaya eller bromelin fra ananas, frugt-enzymer siges at tømme fedtcellerne. Det lyder temmelig godt i teorien. Det eneste problem er gastrisk passage: enzymer er lavet af protein. Og mavesyre bryder det ned i dets komponenter i begyndelsen af ​​fordøjelsen. Fødevareenzymer kan ikke fungere i kroppen.

L-carnitin er et stof, der spiller en rolle i kroppen for at give energi til muskelarbejde. Det stimulerer kraftværkerne i cellerne, de såkaldte mitokondrier, for at øge fedtforbrændingen. Fangsten er bare, at antallet af mitokondrier i kroppen er afgørende for effekten. Og antallet af små kraftværker kan kun øges med regelmæssig udholdenhedstræning. Så igen ingen mirakelpille til fitness uden sport!

Mange færdige fatburnprodukter reklamerer med "naturlige" ingredienser. Populære er guarana eller grøn teekstrakt. Reklamebladene indeholder vigtige fremmedord som "lipolytisk" - hvilket betyder intet andet end "fedtopløsende" - eller "termogenetisk" (varmdannelsen). Hvis du ser nærmere, er det i de fleste af produkterne primært de koffeinlignende ingredienser, der er den eneste, der kan påvises for at påvirke stofskiftet.

I et informationsblad af det tyske ernæringsselskab (DGE), lægen professor dr. Med. Hans Hauner at overveje at disse lægemidler i høje doser til takykardi, tremor og sved. I denne tilstand brænder kroppen mere energi end normalt. Men hvem føler sig så behagelig? Og hvem er parat til at påtage sig sundhedsrisici for hjerte og kredsløb? Alle, der bruger færdige Fatburn-produkter, bør også omhyggeligt studere ingredienslisten. Ofte er allergi-udløsende konserveringsmidler, såsom parabener, inkluderet.

Vær opmærksom på skjoldbruskkirtelhormoner!

Særlig forsigtighed bør tages med skjoldbruskkirtelhormoner og deres forstadier. En kunstigt produceret hyperthyroidisme er intet andet end at gøre sig selv bevidst syg. For meget skjoldbruskkirtelhormon fører til nervøsitet, hjertebanken, rødmen og sveden. Igen bliver mere energi end normalt brændt. Men selv i dette tilfælde er sundhedsrisikoen helt ude af proportioner med vægttabseffekten.

I øvrigt kan højere niveauer af skjoldbruskkirtlen ikke opnås ved at indtage jod og andre sporstoffer, som nogle reklamepersonale har os til at tro. Kroppen har brug for iod til at producere skjoldbruskkirtelhormonet. Men overfladen af ​​råmaterialer ændrer ikke mængden af ​​produceret hormon. Generelt er det ikke muligt at kontrollere produktionen af ​​hormoner gennem en bestemt diæt.

Særlige kostvaner som Markert dietten, hvor thyreoideafunktionen, der skal stimuleres, er nu videnskabeligt afvist. I tilfælde af Markert taber deltagerne på grund af lavt kalorieindtag og masser af motion. En ændring i skjoldbruskkirtlen er ikke opnået.

Proteinstænger - ofte for dyre

Som kosttilskud tilbydes også proteinstænger med vitaminer og sporstoffer. De bør lette efterkræfterne for slik og øge fedtforbrændingen. Protein mætter virkelig hurtigt, også mange barer er rimeligt sammensat. Imidlertid er næsten alle produkter uforholdsmæssigt dyre.

Rådene om at kombinere baren dagligt med 2-3 liter vand eller frugtsaft, afslører også "fedtbrændertricket": Det har vist sig, at køligt vand virkelig bidrager til kalorieforbrænding, fordi kroppen har brug for energi til at varme det op. Uanset om vandet forbruges sammen med en dyr strømstang eller med en banan, ændres det ikke meget i energibalancen. Kun, at bananen, som virker takket være dens fructoseindhold mod cravings, indeholder ikke noget fedtstof.

Glucagon - en endogen fedtbrænder?

Hormonerne insulin og glucagon spiller en særlig rolle i dannelsen og nedbrydning af fedtindskud. Insulin er ansvarlig for at transportere sukker fra blodet ind i kroppens celler, hvor det enten kan brændes eller opbevares som en reserve. Glucagon virker ved at levere opbevaret energi ved at opløse fedt ud af cellerne og omdanne oplagringssukker til brændt glucose.

Glucagon sælges som kroppens egen fedtforbrænder: Indtagelsen af ​​dette "slanke hormon" er at lade ud som om alle de frie reserver er udtømt og således fjerner fedt fra cellerne. Men hvor skal kroppen gå med al den frie energi? Hvis hun ikke bliver brændt, sætter hun sig igen. Og det meste af energien brænder vores muskler. Igen kræves motion for at skabe de opløste fedtreserver fra kroppen.

Og det virker også uden at sluge piller: Enhver, der ønsker at forbrænde fedt ved hjælp af kroppens egen glukagon, kan opnå dette ved blot at lave fysisk aktivitet. Det er vigtigt at holde hjertefrekvensen på et lidt højere niveau. Dem, der udåndes, blokerer deres fedtforbrænding, fordi energiproduktionen fra fedtet derefter slukkes.

MCT fedtstoffer - fedtbrændere med bivirkninger

For at forhindre kostfedtet i at komme ind i kroppen, var der indtil for nylig såkaldte MCT-fedtstoffer (mediumkæde triglycerider) på mode. De kan ikke absorberes af kroppen og udskilles ufordøjet igen. Først efter to uger bliver kroppen vænnet til disse fedtstoffer, hvilket gør dem så tyk som almindeligt fedt. Derudover var diarré, kvalme og andre ubehagelige bivirkninger almindelige.

Bind fedt og dispergere ufordøjet

For at udslette kroppen på en anden måde blev fedtbindende stoffer som chitosan inkluderet i diætternes rækker. De bør binde kosten fedt og ufordøjes for at udskille udskillelsen. Chitosan opnås fra krill, en lille type kræft. Gode ​​chitosan leverandører er også fly larver.

Den Europæiske Journal of Clinical Nutrition rapporterer dog et stringent kontrolleret forsøg ved University of Exeter i Det Forenede Kongerige, hvor forskere demonstrerede, at chitosan ikke havde nogen effekt på fagets vægt. Tværtimod er disse fedtblokerere mere tilbøjelige til at udskille vitale, fedtopløselige vitaminer som A og E med det bundne fedt.

Læger advarer også om, at chitosan kan reducere effektiviteten af ​​nogle lægemidler, nemlig når de aktive ingredienser lægger sig til kosten fedt for at komme ind i blodbanen. For eksempel kan babypillen påvirkes.

Miste vægt er og forbliver et spørgsmål om fornuftig ernæring kombineret med let sport. Fatburn produkter hjælper med at reducere tasken. Men de kan næppe reducere taljen.

Del med venner

Forlad din kommentar