Consumul și consumul de alcool în demență

Demența duce adesea la numeroase schimbări la persoanele în vârstă, care se confruntă deseori cu rudele îngrijorătoare cu probleme dificile. Chiar și mâncarea și băutul pot fi deranjate de cei cu demență. Cei afectați, de obicei, pierd multă greutate, ceea ce poate avea un impact negativ asupra stării generale și a stării de sănătate. Există multe motive pentru care persoanele cu demență dezvoltă tulburări de alimentație și băutură. Multe provin din deficiențele abilităților de zi cu zi datorate demenței. Dar limitările legate de vârstă ale funcțiilor fizice și efectele secundare ale medicamentelor pot duce, de asemenea, la probleme nutriționale.

Este important ca rudele să înțeleagă cauzele și comportamentul pacientului. Deseori, refuzul sau negarea se înțelege ca și cum pacienții cu demență nu vor să mănânce și să bea, este în principal datorită faptului că nu pot. Datorită modificărilor demografice, cu toate acestea, adesea nu este posibil ca aceștia să comunice tulburarea sau cauza.

"Am mâncat deja"

Mulți oameni în vârstă cu demență pierd capacitatea de a se simți foame și însetate. Semnalele naturale ale corpului nu mai controlează consumul de alimente. Deși nu au mâncat mult timp, ei pretind că au mâncat. Aici pot fi ajutate doar cu stimuli externi. O atmosferă plăcută în care pacientul se simte confortabil și nu este distras de evenimentele din zonă, îl animă să mănânce. Societatea, mâncarea și ritualurile de mâncare și băutură determină persoana în cauză să mănânce cu mai multă apetit.

Colorat și bogat în contraste

Tulburările de viziune și percepția spațială duc adesea la faptul că pacientul cu demență nu recunoaște alimentele și băuturile. Prin urmare, o masă atrăgătoare, bine luminată, cu contraste de culoare are un efect pozitiv asupra alimentelor. Culorile colorate și alimentele frumos prezentate pot stârni interes și pot evoca amintiri.

Dragă dulce și gras

Restricțiile de gust și miros sunt efecte însoțitoare ale îmbătrânirii. Atunci când gătiți pentru persoanele în vârstă ar trebui, prin urmare, să fie condimentat viguros. În plus, pacienții cu demență preferă adesea alimente foarte dulci și grase, dar se evită alimentele acide și amare. Pentru unii, preferința pentru dulciuri merge atât de departe încât alimentele condimentate sunt complet respinse.

Pentru a face dieta cât mai variată posibil, poate fi util să îndulciți feluri de mâncare picante. Spaghete Bolognese cu sos dulce și brânză cu brânză poate părea puțin ciudat pentru noi, dar demența ar putea să-i placă. Chiar și cu băuturi, alegerea se face mai degrabă pe sucuri și sucuri foarte dulci. Bauturile acide si apa minerala sunt de obicei respinse. În plus față de produsele dulci și grase sunt consumate, probabil pentru că au un gust mai intens. Untul, produsele lactate bogate în grăsimi și sosurile de smântână sunt deosebit de potrivite pentru persoanele cu demență care au pierdut deja greutatea.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul