Så det lykkes med babyen: tips mod små smerter og smerter

Tiden efter fødslen er spændende - især med det første barn. Og ikke sjældent er de "nyfødte" børneforældre også særligt bekymrede. Frem for alt har "nybegynder" på vej til verden brug for mad, kærlighed, varme og en masse kropskontakt - forhold, hvor de fleste forældre kan stole på deres naturlige instinkter. Og selv de små smerter og smerter får et godt greb.

For sjælen: meget nærhed

Bare i den trøstende, varme fostervand, vægtløs og altid morens dæmpede hjerte lyd i øret. Nu i en høj, lys og undertiden kold verden. Dette er noget, som babyer skal håndtere først. For at hjælpe dig med denne ændring er der kun én ting: meget, meget nærhed. I løbet af dagen vil babyer være med dem overalt, helst på mor eller fars arm eller mens de går tæt på kroppen, for eksempel i en bærebælte eller klud.

En fast rytme

I moderens mave - disse var helpension og uforsigtighed. Nu skal kroppen vænne sig til selvforsyning. Fødevarer strømmer f.eks. Ikke længere automatisk, og temperaturreguleringen skal først få fart. Sidstnævnte er også grunden til, at babyer skal være klædt varme i starten: de kan ikke "holde" deres kropstemperatur endnu og afkøle let. Uanset om dit barn fryser eller endda for varmt, kan du tjekke på nakken (ikke på hænder og fødder, som ofte er kølige i babyer).

Nogle babyer er først og fremmest vanskelige på grund af overgangsprocesserne, de græder meget, de har svært ved at roe ned. Dette skyldes en umodenhed i hjernen, der får barnet til at lide af for meget stimulering. Sådanne babyer, hvis de har en stabil daglig rytme med regelmæssige pauser (ca. hver 1.5 time) hjælper. Forældrene skal passe på, at de bliver respekteret, for ikke alle babyer signalerer, at de er trætte.

Hvis barnet sover, bør det ikke blive forstyrret af høje lyde (f.eks. Telefon bedre show). Mange babyer klarer sig godt, når de indhylles tæt i et tæppe for beroligelse. Denne begrænsning minder dem om livmoderens sikkerhed og giver dem stabilitet og sikkerhed.

Hvad skal man gøre, hvis man har mavesmerter?

Mavesmerter Mavesårets mest gastrointestinale kanaler er stadig umodne. Det er især i de første tre måneder (kaldet tre måneders kolik) ofte klager. Som regel stiger skriget mod aften mere og barnet er næppe roligt. De fleste af babyerne har slugt for meget luft mens de drikker og lider nu af flatulens. Sørg derfor for at barnet drikker i en stille atmosfære og så skubber åbent i vid udstrækning. Som ammende moder, undgå fladskalede fødevarer og drik spidskommen regelmæssigt.

Varme er hjælpsom mod mavesmerter. Sæt din baby f.eks. En varm (ikke varm!) Kirschkernsäckchen på maven eller masser maven med uret med varm karveolie. Ofte hjælper det med at bære babyen i den såkaldte flyvende arbejdsstilling. Barnet ligger med hendes mave på hendes underarm. Nogle babyer har det fint, hvis de holdes indpakket i et tæppe eller tæt indpakket.

Hvad skal man gøre med diarré?

Den mest almindelige årsag er en gastrointestinal katarre. Hos spædbørn er diarré ikke uden risiko, da de ikke kan kompensere for væsketab så hurtigt og tørre ud nemt. Derfor bør du ikke vente mere end 6 timer med lægens besøg; Hvis diarré forårsager opkast, skal du straks konsultere en læge.

Tegn på dehydrering omfatter tørhed i mund, tunge og slimhinder. Barnets hud forekommer slap, det er normalt rastløst og svært at roe; i smerte trækker han benene mod kroppen. Lægen foreskriver normalt elektrolytløsninger til at afbalancere mineralmetabolismen. Brystbørn kan fortsætte med at amme, hvis de beder om det. I tilfælde af flaskebørn skal du konsultere lægen.

Hvad skal man gøre ved opkastning?

Selv ved opkastning taber barnet meget væsker. Derfor bør du altid tilbyde dit barn noget at drikke. Hvis barnet opkastes to måltider ad gangen, eller hvis det også lider af feber eller mavesmerter, skal du straks konsultere en læge. Selvom barnet ikke kan holde væske (selv de mindste mængder) hos ham, er det straks nødvendigt at besøge en læge.

Hvad skal man lave, hvis man har feber?

Spædbørn feber hurtigt - især med forkølelse. Feber kan også have mange andre grunde. Derfor er en vedvarende feber over 38, 5 grader Celsius til babyer op til 6 måneders alder altid en grund til at gå til lægen. Fordi de kan miste en masse vand og elektrolytter i denne alder på grund af svær svedtendens. Fordi de normalt ikke har nogen appetit og vil drikke noget, kan væsketabet ikke kompenseres hurtigt nok. De valgfrie lægemidler til behandling er kalveskiver og medicin (sædvanligvis suppositorier indeholdende den aktive ingrediens acetaminophen).

Vigtigt: Kalvrullerne må kun anvendes ved en temperatur over 39 grader Celsius, og når benene er mærkbart varme; ellers truer en kredsløbssammenbrud. Giv barnet rigeligt at drikke, bære det let (når det føles varmt) eller varmere (når det er køligt), og få frisk luft.

Hvad skal man gøre med nyfødte acne?

Det kan forekomme lige efter fødslen eller op til fire uger senere. Triggere er sandsynligvis moderens hormoner, som gennemføres gennem moderkagen. Knuderne, der spredes til panden og kinderne, er harmløse og forsvinder inden for få uger af sig selv. Dabbing med modermælk kan hjælpe med helbredelse. For at undgå betændelse, skal du ikke udtrykke!

Hvad skal man gøre hvis man har ørepine?

Hovedårsagen er en mellemøreinfektion. Det er almindeligt hos spædbørn, når en infektion i nasopharynx stiger. Barnet er rastløs og irritabel, drikker dårligt, kan have diarré og feber. Nogle babyer venter på deres hoveder og fortsætter med at nå frem til deres ører.

Hvis du har mistanke om en mellemøreinfektion, skal du altid konsultere en læge. Som selvhjælp skal du bruge decongestant næse dråber (ingen øre dråber, de når ikke dybt nok i det indre øre), rødt lys og varme (fx barnet med øret på en varm varmvandsflaske). Det er meget effektivt at placere en lille pose med hakkede løg på øret. Lægen ordinerer normalt næsedråber og antibiotika samt suppositorier eller saft til smerten.

Hvad skal man gøre, hvis man har svært ved at sove?

Kun resten. I den første måned kan barnet normalt ikke leve længere end 2-4 timer uden mad. Alligevel kan det ikke skelne mellem dag og nat. Så det er helt normalt, hvis det regelmæssigt registrerer sine behov i løbet af dagen og også om natten. Hvis en baby græder, er det enten sultende eller har mavesmerter i denne alder, eller det længes efter fysisk nærhed. Hvis disse behov er tilfredse og barnet stadig skriger, vil det ikke længere være i stand til at sove alene. Derefter kan rytmisk vejning, bæring eller strækning hjælpe.

Hvad skal man gøre med hikke?

Hos babyer meget almindelig og harmløs Det opstår normalt, når maven bliver udsat under vikling og fordampende kulde udvikler sig. Ved denne alder hjælper forsigtigt med at trykke på bagsiden, varm te eller en varm kirsebærstenstaske på maven.

Hvad med forkølelse?

Da babyer er nasal vejrtrækning, kan de plage en forkølelse. Selvfølgelig virker drikkevarer ikke så godt, når barnet skal trække vejret gennem munden. Hvis næsen er stærkt blokeret, kan særlige baby dråber være nødvendige. Da disse udtørrer slimhinderne på langt sigt, bør de kun gives et par dage. Hvis dit barns hoved stadig er, kan du forsøge at suge slimet med en næsepumpe (OBS, risiko for skade!).

Da forkølelsen normalt er virusinfektioner, kan kun symptomerne behandles. Masser af frisk luft og hængende våde håndklæder i soveværelset - disse grundlæggende foranstaltninger hjælper de fleste babyer allerede meget. Også hjælpsomme er saltvandsdråber, der sikkert kan bruges længere.

Hvad skal man gøre i tilfælde af spyt?

"Speibabies er blomstrende babyer", der er noget at stave. Men først og fremmest fordi de trives "alligevel". Spytning er bestemt ikke det samme som opkastning. Kun små mængder mad transporteres udenfor, og det gøres helt smertefrit og ubesværet; Dette kan ske selv timer efter fødeindtagelse.

Årsagen til "syreforbrydende" er Magenpförtner (sphincter mellem mave og spiserør), som ikke fungerer korrekt. Hvis barnet lukker regelmæssigt, behøver du ikke bekymre dig. Som regel forsvinder symptomet alene, når spædbarnet begynder at sidde eller stå, eller endog tidligere, når modermælk skiftes over til supplerende fødevarer.

Hvad skal man gøre med blæseudslæt?

Sår skinker er ualmindelige hos næsten alle børn, med tegn på mild rødme til alvorlig betændelse og blødning. Årsagen kan være mad, både moderens (sure frugt eller grøntsager) og barnets. Det kan også være en svampesygdom (skarpt defineret, hævet rødme og skalering) eller en bakteriel infektion.

Rødmen kan sædvanligvis hurtigt elimineres ved hyppige blebyændringer og pleje med en zinksalve. Alternativt dannes St. John's Wort-olie eller egebarksediment (fra apoteket) eller modermælk tyndt på de rødlige pletter. Hvis denne behandling ikke forbedres efter et par dage, bør du konsultere en læge. Det er nyttigt efter badet til at tørre strømen med en ikke for varm hårtørrer og lade barnepedalen så ofte som muligt med blanke rumpe.

Hvad skal man gøre ved forstoppelse?

Nogle babyer har afføring hver dag, andre kun en gang om ugen. For forstoppelse er kun, når mindre end en gang om ugen i hårde bidder tømmes og barnet skal arbejde meget hårdt, mens du trykker på. Dette er sjældent hos ammende børn, fordi deres stol er temmelig blød og pulpagtig. Der kan være mangel på væsker, og barnet skal drikke mere. I nogle babyer er årsagen en tåre i anus slimhinden, som får barnet til at holde ryggen tilbage af frygt for smerte.

Hvad skal man gøre i tilfælde af tandpine?

Når babyer tænder (normalt mellem den femte og ottende måned) er det ofte en tid med særlig spænding og rastløshed, hvor barnet har brug for meget ømhed. Fordi de udbrudte tænder giver en følelse af spænding, kan kile, brænde eller endda skade ondt (hvis de overliggende tandkød allerede er hævede). De fleste af de første tænder med tårefuldhed, øget salivation, sjældent med feber eller diarré.

Først og fremmest hjælper tryk og køling, f.eks. Ved en (i køleskabet, ikke fryserummet) afkølet tænderring eller ske, mod spændingsfølelsen. Men også fødevarer (æbler, gulerødder, brødkanter), som barnet kan bide om, er egnede. Homøopatiske kugler (f.eks. Globuler Chamomilla D30) eller specielle tændergeler, salvie te eller fortyndet salvedinktur (smager bittert) har vist sig at være velprøvede. Nogle forældre sværger ved violette rødder (fra apoteket).

Hvis dit barn græder i smerte, kan du også give ham smerter suppositorier fra apoteket.

Del med venner

Forlad din kommentar