Pietre de pavaj din beton: Ghiduri

constructii pietre de pavaj din beton în zilele noastre sunt în mod frecvent în gama de drumurile de acces și grădini de utilizare, ele sunt relativ ușor de instalat, dar poate face, de asemenea model artistic provocator. Pietrele de beton din beton sunt caracterizate mai ales printr-un preț scăzut și un echilibru ecologic bun.

Unde este asfaltat - si de ce cai

Pavată nu oferă doar un aspect curat în drum de acces și grădină, dar ele formează, de asemenea, o suprafață netedă, care este ușor să meargă mai departe și acceptabil, în afară, de asemenea, mai bine protejate împotriva murdăriei decât căi nivelat. Pe drumurile pietruite există un risc mai mic de accidente datorate declanșării decât pe subterane nepavate. Pavelele nu sunt doar un remediu vizual și o protecție împotriva influențelor poluante ale vremii nefavorabile, ci și un mijloc de a spori securitatea în jurul casei și a grădinii.

Pietriș de beton versus pardoseli de granit

Pietrele de pavaj din granit sunt considerate a fi cel mai greu, mai dur și mai natural material pentru pavaj. Dezavantajul lor este în principal greutatea mare, prețul mult mai mare și selecția mai mică a culorilor și modelelor. În plus, pavajele de granit sunt uneori mai greu de așezat decât pietrele de beton.

Avantajele de pietre de pavaj din beton sunt, prin urmare: prețul

 • mai mic
 • mai mare varietate
 • greutate mai ușoare - care joacă, de exemplu, transporturi și livrări un rol important
 • adesea mai ușor de instalat

Un dezavantaj cade de fapt doar de granit opus, dar mai puțin durabilitate semnificative, dar Aproape nimeni nu se așteaptă ca pavajele să fie în categorii de durabilitate de câteva sute de ani, și chiar pavajele de beton pot supraviețui cu ușurință de mai multe decenii, dacă sunt așezate corespunzător.

costul de pavaj din beton și

granit pavaje Ca și în toate materialele de construcție, nivelul de cost este în partea de sus mereu aproape nelimitate atunci când vine vorba de materiale speciale si exotice - de mai jos, dar unele preturi orientative pentru o mai bună orientare: pavele din beton

costa în modele simple în jurul valorii de 7 - 9 euro pe De metri pătrați, unele oferte speciale sau stocul rămas sunt chiar mai mici. Pentru clasa superioară trebuie să vă așteptați aproximativ dublu, aproximativ 16 - 18 euro pe metru pătrat. Cu toate acestea, limita superioară pentru anumite produse premium este adesea între 60 și 100 de euro pe metru pătrat sau chiar mai mult.

Pentru prețul și alte criterii joacă un rol: formă

 • de piatră de pavaj de beton
 • cantitatea necesară, cantități mai mari sunt de multe ori mult mai ieftine prezența
 • oricărui stoc rămas sau

speciale În comparație, pietrele de granit pavaj sunt mult mai scumpe: aici este prețul țintă la aproximativ 38 de euro pe tona, adica pietre ieftine, care provin în mare parte din China, încep de la aproximativ 15 de euro pe metru patrat, material de piatra bun de la o producție de cereale mai aproape, dar de multe ori este de 80 de euro pe metru pătrat, și de multe ori mult mai mare. Spre deosebire de blocuri de beton provin din granit piatra de pavaj sunt alte criterii de preț la îndeplinire, și anume

 • duritate - măsurată pe o scară de la 1 la 10, cu o valoare de 8 a fost una dintre cele mai grele pietre naturale care se petrec vreodată
 • finisaj de suprafață și
 • >

 • culoare

Desigur, cantitățile joacă, de asemenea, un anumit rol aici, deși nu la fel de mult ca la pietrele de beton. Deși

LCA de pietre din beton de pavaj din întreaga caldarîm granit

de granit este un material natural, dar echilibrul ecologic este încă un total semnificativ mai rău decât pietre de pavaj din beton, deoarece granit este o piatră plutonice care trebuie să fie promovate scump. O mare parte din producția ieftină provine din China, ceea ce înseamnă rute de transport ridicate și emisii de CO2 corespunzătoare. Pe de altă parte, betonul este produs local, iar materiile prime pentru beton sunt materiale naturale, chiar dacă materialul de construcție însăși este fabricat industrial. Ca rezultat, pietrele de beton din beton sunt semnificativ mai ecologice decât produsul natural granit.

O privire înapoi

În Evul Mediu, numai străzile unor orașe foarte importante erau pavate și adesea nu continuu. Restul țării a trebuit să facă cu piese coș foarte simple, care de multe ori erau abia acceptabil atunci când plouă și primăvara adânc noroi și căruțe. Avansată au fost romanii: drumuri romane amplasate pe terasamente, cursul este încă să realizeze au fost în epoca romană ceva de genul pavat „autostrada“, continuă, care a permis o mișcare rapidă și sigură a persoanelor și în special a bunurilor și a trupelor de transport și, astfel, la Succesul romanilor din Europa a contribuit semnificativ. Construcția lor a fost o realizare monumentală.

ouătoare pietre de pavaj din beton armat

cu ciocanul de cauciuc, dreptar și frânghiile, de asemenea, îmbunătățirea acasă pot aventura la instalarea blocurilor de beton. În orice caz, așezarea subsolului are o importanță importantă în ceea ce privește așezarea, este foarte importantă pentru viitoarea capacitate de încărcare a trotuarului din beton.

Preparatul substrat cuprinde: unplugging

 • zona de patch-uri și îndepărtarea de aproximativ 15 -
 • sol 20 cm care acoperă fundul cu un material nețesut, umple partea de jos cu un strat subțire de pietriș, pentru a oferi o bază stabilă
 • umplere cu nisip de îmbinare fin și îndepărtarea atentă cu marginea dreaptă, astfel încât o așezare plană ensteht la sol

la instalarea în sine, ar trebui să procedeze după cum urmează:

 • caldarâm ar trebui, în primul rând borduri, la o distanță de aproximativ 3-5 mm, sunt stabilite. Apăsați în jos cu ciocanul de cauciuc și asigurați alinierea orizontală exactă și înălțimea corectă, verificați mai des cu nivel de duș.
 • După terminarea instalării, aplicați nisip fin în comun până când se solidifică și se leagă pietrele de pavaj împreună.

model de stabilire a

Conform repartizor de beton pot fi instalate fie într-o grilă transversală de asociere și în gard vălătuci, ornamentale sau dungi unitate de plasă, împreună cu un model de mozaic, de asemenea, pot fi plasate, eventual, de asemenea, cu pietre de pavaj în culori diferite.

prețurile pentru Home Servicii pavaje

Costul de pavaj parțial diferă în funcție de condițiile de funcționare - dar, în funcție de a fi zona de direcție pavate, condițiile locale și pietre dorite de multe ori în mod semnificativ de la un altul, dar, în medie, ei se deplasează într-o gamă de preț de aproximativ 50 - 100 Euro pe metru pătrat, inclusiv pietre (mai ieftine) și fără modele speciale de așezare.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul