Lucrați în flux? Uitați de timp și spațiu!

Termenul de flux vine de la Mihaly Csikszentmihalyi, care descrie sentimentul de absorbție completă într-o activitate. Experiența Flow este experiența de bunăstare absolută care apare într-o activitate provocatoare, similară cu copiii care uită timpul și spațiul în timpul jocului.

Ce este un flux?

De aceea, fluxul este ceva asemănător cu starea ideală de acțiune. De obicei, oamenii fac ceva, gândindu-se la alte lucruri. Când acționează în flux, pe de altă parte, toată energia este îndreptată spre activitate în acest moment. Această bucurie este ceea ce oamenii numesc experiență ca fiind plutitoare sau care curg, ca și cum cineva ar curge printr-o energie.

Noi, oamenii, facem multe lucruri care nu ne aduc ceva subiectiv. Acestea includ jocuri cu copii, drumeții, meșteșuguri și alte activități creative. Toate aceste ocupații nu ne oferă nici o recompensă materială, aici este motivul în activitatea în sine justificată sau în modul de implementare. Dacă activitatea are, de asemenea, anumite calități, poate duce la o experiență de flux.

Timp neimportant

Când ne angajăm în astfel de activități, nici timpul, nici noi înșine nu joacă un rol și acțiunea este fără efort. Când suntem în flux, sentimentul, voința și gândirea noastră sunt în concordanță cu aceste momente.

De aceea, fluxul este starea dorită a conștiinței de a se dezvolta pe deplin într-o activitate și de a simți astfel satisfacția, plăcerea, bucuria și fericirea.

Multe activități pot genera fluxuri

Experiența de flux este adesea experimentată prin exerciții fizice în timpul dansului sau sportului, dar și în timpul unui efort mental. B. jucând șahul sau scriind o scrisoare.

Spre exemplu, televiziunea este o activitate pasivă. Hobby-urile și prietenii sunt mai buni, să-și petreacă timpul liber activ sau în schimbul altora. Următoarele componente sunt comune în activitatea de creare a unei flori, dar nu toate componentele trebuie să fie prezente în același timp:

  • O caracteristică sigură a fluxului este fuziunea acțiunii și a conștiinței. Atenția indiscutabilă este dedicată în totalitate activității. Nu se vor distra gândurile secundare. Acționăm în armonie și în legătură cu lumea și suntem pe deplin absorbiți în activitate - pe deplin absorbit în ea. Sentimentul nostru de schimbare a timpului: unul este absolut indiferent pentru sine, se estompează percepțiile care nu vizează activitatea - de ex. Ca zgomote sau trece semnalele corpului. Nu este timp pentru auto-anchetă - suntem simpli.
  • Dacă doriți să opriți și să vă relaxați în același timp, trebuie să vă ocupați intens de activitate. De aceea, pentru a experimenta fluxul, trebuie investit o anumită cantitate de energie. Angajarea intensă înseamnă a face un efort.
  • Sarcina, provocarea, este în concordanță cu abilitățile noastre - nu este nici prea ușoară, nici prea dificilă. Pentru ca noi să fim atrăgători, sarcina are de obicei o legătură foarte personală, care ne motivează să acționăm.
  • Sentimentul că totul este sub control în situație este una din trăsăturile importante ale experienței de flux. Nu contează dacă de fapt suntem în control - sentimentul nostru de control este critic. Știi doar ce să faci. Scopul este în mod clar înaintea "ochiului nostru interior" și știm intuitiv ce trebuie să facem pentru a atinge scopul.
  • O altă caracteristică importantă a fluxului este că obțineți feedback rapid, atât în ​​termeni pozitivi, cât și negativi. Deci, puteți corecta întotdeauna cursul.

Scurt pentru flux

Pe scurt, situația unui sentiment de flux poate fi descrisă după cum urmează: Unul este atras de o activitate provocatoare, încât tot ceea ce vă înconjoară - chiar și grijile legate de viața de zi cu zi - devine mai puțin important. Una devine într-un fel de uitură de sine și pierde tot sentimentul de timp. Este sentimentul familiar că timpul zboară.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul