Alergii - din ce în ce mai mulți copii suferă

Julia este o fată plină de viață, care se bucură să se joace în aer liber. Dar când se încălzește în cele din urmă după o iarnă lungă, ea trebuie să rămână în casă, pentru că rămânerea afară devine insuportabilă pentru ea. Unul din patru copii din Germania este alergic. În ultimele decenii, bolile alergice au devenit una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate la copii. Febra febrei, astmul alergic și dermatita atopică sunt boli răspândite care apar adesea în copilărie și în copilărie. De ani de zile, medicii și oamenii de știință au cercetat motivele creșterii marcate a alergiilor: factorii ereditare joacă un rol important, dar influențele de mediu și individuale ale stilului de viață par a fi importante.

Cauzele alergiei

Cauzele unei boli alergice nu au fost clarificate definitiv. Probabilitatea de a dezvolta o alergie în timpul vieții crește dramatic atunci când părinții sau frații sunt alergici. Dacă ambii părinți reacționează la stimulii alergici, riscul de alergii este de opt ori mai mare!

De obicei, bebelușul suferă deja de dermatită atopică, o leziune cutanată inflamatorie. Numai în unele cazuri este o alergie alimentară motivul. De îndată ce această primă eczemă dispare încet, în multe cazuri apare oa doua fază a bolii cu simptome alergice respiratorii. Simptomele pot apărea în anumite momente ale anului sau pe tot parcursul anului. Acest lucru depinde de alergeni care sunt deosebit de importanți ca declanșatori. În Germania, în plus față de polenul albinelor, în special acarienii din casa și casă joacă un rol important.

Febra febrei la copii

Febra fetei este acum cea mai frecventă boală alergică la copiii de vârstă școlară din Germania. Aproximativ unul din patru șoferi ABC sunt deja afectați de simptomele clasice la momentul înscrierii: ochii apoși, mâncărime, nasul curgător și senzația constantă de strănut sunt printre oboseală și dureri de cap până la efectele secundare neplăcute când polenul se apropie. Chiar și adolescenții nu sunt cruțați. Aproape unul din cinci suferă de consecințele febrei fânului - cu o tendință în creștere! Pentru prevenție, consolidarea timpurie a sistemului imunitar - centrul de control al apărării polenului - este esențială.

Este evident pentru profesioniștii din domeniul medical: Lipsa contactului cu germenii îi face vulnerabili la alergii. Copiii care cresc într-o fermă suferă mai puțin frecvent de febra fânului și de astm. Chiar și o vizită la un grup de copii mici face sistemul de apărare să funcționeze la viteză maximă. Prin urmare, evitați igiena excesivă, jucăriile fără germeni și gospodăriile foarte dezinfectate, deoarece acest lucru slăbește sistemul imunitar.

Sfat pentru toți părinții: Mulți frați reduc riscul copiilor care suferă de febra fânului. Potrivit experților, aceasta se datorează faptului că este, de obicei, neigienă în întreaga grădiniță și prea multă igienă promovează apariția alergiilor.

Diagnosticul precoce este important

Dacă copilul dumneavoastră suferă de simptomele tipice ale febrei feminine în timpul sezonului de polen, trebuie să consultați imediat un medic pediatru sau un alergolog. Cu cât sunt tratate mai devreme bolile alergice, cu atât mai bine. Numeroase studii confirmă faptul că detectarea precoce a declanșatorilor bolii este foarte importantă. Boala cronică datorată alergiilor poate fi adesea evitată prin diagnosticarea precoce.

Cunoscând declanșatoarele bolii, ele pot fi deseori eliminate din mâncarea sau mediul unui copil. De asemenea, tratamentele timpurii prin medicație sau tratamentul de imunizare (hiposensibilizare) pot fi eficiente. În orice caz, este important ca alergenul să fie găsit primul. Aceste teste de sânge sunt deja posibile la sugari. Aceste teste sunt la fel de semnificative ca și testele cutanate.

Disconfort sever - tratamentul medicamentos necesar

Pentru plângerile severe, tratamentul medical complet este, de obicei, esențial. Acesta servește pentru a atenua simptomele febrei de fân și pentru a trata reacția inflamatorie. De obicei se utilizează așa-numitele antihistaminice sub formă de tablete, spray sau picături.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul