Acupunctura: curs de tratament

În tratamentul acupuncturii, pacientul este tratat cu ace subțiri speciale, care sunt inserate în piele în anumite locuri. Aceste puncte de acupunctură se află pe anumite linii, numite meridiane (interconexiuni), care permit o asociere cu anumite organe. Alegerea punctelor și a tipului de ace (dimensiunea și greutatea lor) este sarcina terapeutului. În plus față de tratamentul cu acupunctură, care are loc în practică - de obicei, culcat - chiar și acele mici cu patch-uri pot fi atașate astfel încât să poată fi purtate pentru o perioadă mai lungă de timp (ace permanente).

Stimularea de curenți electrici

În plus, este posibilă stimularea punctului de acupunctură prin rotirea acului sau prin curenții electrici, dincolo de simpla perforare a acului. După o ușoară durere inițială de puncție, după un anumit timp, pacientul simte un sentiment de greutate sau căldură în zonele tratate, uneori un fel de furnicătură electrică la punctele de puncție.

Acupunctura tradițională sau nespecifică?

Stabbing și încălzire / ardere, așa se poate traduce termenul chinez zhen jiu în germană. Probabil rezultă din faptul că acupunctura a fost întotdeauna realizată împreună cu moxibustion. Dar chiar și cu acele "exclusive", pacientul aproape întotdeauna simte căldură după ce unul din acul de acupunctura a fost introdus. Durerea inițială ușoară dispare de obicei, căldura rămâne. Pentru a intensifica efectul, medicii și practicienii alternativi adesea căldură, cu laser sau sonicate acele.

Ca pacient, se crede că terapeutul știe exact unde să pună acele. Asta se aplică în continuare. Dar studiile demonstreaza: Nu conteaza atat de mult incat sa fie atins corect in anumite puncte, un efect este evident si in "stinging aleator".

  • În conformitate cu acupunctura tradițională chineză, corpul este traversat de canalele de energie, meridianele. În ea curge corpul Qi - o forță de viață sau excitare, numită adesea energie de viață. În mai multe puncte, aceste meridiane se deschid prin piele, în punctele de acupunctură. Prin piercing cu ace, medicul încearcă să influențeze fluxul de energie în meridiane și să compenseze un exces sau o lipsă de qi. Sunt cunoscute 361 de puncte de acupunctură, dar numai aproximativ jumătate sunt ucise cu ace.
  • În acupunctura nespecifică - de asemenea, numită acupunctura minimă sau acupunctura înșelătoare - acele nu sunt străpunsă direct în punctele de terapie relevante în piele. În studiul Techniker Krankenkasse, au fost comparate acupunctura clasică și nespecifică într-un grup de 900 de pacienți. Nu au existat diferențe între durerile lombare și migrenă, ambele ajutându-se. Studiile oferă, de asemenea, rezultate similare acupuncturii urechii.

ureche acupunctura

Această formă specială de acupunctură este o metodă independentă care folosește ace, dar presupune că diferite regiuni ale urechii sunt atribuite organelor de corp specifice și, în cele din urmă, întregul corp este proiectat pe ureche. Deoarece cele peste 100 de puncte de acupunctura ale urechii sunt foarte apropiate unul de celalalt si sunt foarte sensibile, piercing-ul punctat cu ace extra-subtiri este necesar.

Numeroși medici și naturopați instruiți aplică acupunctura urechii. În forma sa actuală are doar 40 de ani și merge la medicul francez. P. Nogier înapoi. Dar deja în China au fost primele în primul secol î.Hr. Sunt menționate aproximativ 20 de puncte de acupunctură pe auriculă. Hippocrates cunoștea, de asemenea, punctele individuale de reacție pe auriculă.

Acupunctura acustica este de obicei mai intensa si mai rapida decat acupunctura traditionala. Acestea sunt folosite în boli acute și ca terapie de durere, precum și în dependență și tulburări emoționale. Bolile interne și mai ales cronice sunt mai greu de tratat cu acupunctura urechilor decât cu acupunctura corporală.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul