Förlora vikt och bygga muskler med aminosyror

Speciellt hos idrottare är ett extra intag av aminosyror mycket populärt. För att musklerna ska växa snabbare och slutligen överleva anses proteiner också vara ansvariga. Kroppsbyggare eller konkurrerande idrottare vill till exempel främja muskeltillväxt och eventuellt förbättra sina träningsresultat genom att specifikt ta vissa aminosyror.

Främja muskel tillväxt

I många fall erbjuder olika handlare idrottare pulver och drycker med löfte att deras muskler kommer att spira från de aminosyror de innehåller. Aminosyror är väsentliga för kroppen, men inte mirakelläkemedel. Utan motion kan aminosyror inte framkalla den önskade muskeln.

Den rätta kombinationen av aminosyror i tillräcklig koncentration kan dock vara ganska stödjande. Speciellt efter intensiv träning är kroppen belastad mycket högre än tidigare. Omedelbart efter en sådan stressfas kan kroppen absorbera ungefär tre gånger mängden aminosyror i muskeln än tidigare. I regenereringsfasen bör alla nödvändiga aminosyror finnas närvarande i blodet för att eventuellt stödja positiv muskelväxt.

Aminosyror och fitness

Strax efter träning skulle idrottare finna det en idealisk tid att lägga till aminosyror i kroppen. Även före träning kan det vara användbart att ta ytterligare aminosyror för att fördröja för tidig trötthet. Experter rekommenderar dock att du tar näringstillskott under noggrann granskning och kolla aminosyraprofilen som ingår.

Samtidigt är det lämpligt att dricka mycket vatten med intag av aminosyror, eftersom kroppen inte kan använda proteiner i för stor mängd. Dessa utsöndras sedan som urea genom njurarna. För att inte njurarna ska belastas i onödan bör kroppen, förutom att stödja sin funktion, ges en ökad nivå av vätska samtidigt.

Gå ner i vikt med aminosyror

Inte bara för muskelbyggande utan också för att gå ner i vikt, spelar aminosyror en viktig roll i de olika processerna i kroppen. Vissa aminosyror kan eventuellt avsiktligt stimulera organismen att producera hormoner som kan hjälpa till med fettförbränning. Men precis som nämnts under muskelbyggnad, bör inga trolldomar förväntas vid avtagande av aminosyror.

För viktminskning kan aminosyror hjälpa till i exakt dosering. Förutsättningen för att gå ner i vikt permanent och omvandla fett till muskelmassa är emellertid fortfarande fysisk träning och en förändring av kost. Aminosyror, som kan ha fördelaktiga effekter på viktminskning, kan administreras antingen direkt till kroppen som en mat eller som näringstillskott i pulver- eller tablettform.

Karnitin från syntesen av aminosyralysinen är speciellt populär för att förlora vikt. Karnitin kan å ena sidan främja muskeltillväxten, men samtidigt påverka den brinnande fettreserverna i kroppen positivt. Dessutom räknas aminosyra argininen, vilken tillsammans med lysin kan stödja tillväxthormonet. Detta omvandlar sömnfett till energi under regenereringsprocessen.

Känslan av hunger påverkas?

Aminosyran fenylalanin kan ha en effekt på ett hormon i mag-tarmkanalen, kallad cholecystokinin. Detta är inblandat i känslan av mättnad, vilket också kan påverka känslan av hunger.

Också i sköldkörteln produceras olika hormoner, som också tar över uppgifter i fettförlust. För detta ändamål är dessa hormoner ständigt berikade mot blodet. Således leder de till en ökning i temperaturen i kroppen, till en ökning av hjärt-kärlsystemet och en förhöjning av fettförlusten och därmed också till en ökning av den basala metaboliska hastigheten. Förutom jod är aminosyretyrosin avgörande för att dessa viktiga hormoner bildas i sköldkörteln.

Slutsats: Även inom näringsområdet och viktminskningen är det nödvändigt för kroppen att han regelbundet tar emot alla nödvändiga aminosyror i tillräcklig mängd.

Dela med vänner

Lämna din kommentar