Gå ner i vikt med äppelcider vinäger diet

Äppelcidervinätdiet anses vara en billig och naturlig metod att gå ner i vikt. Att dricka ett glas utspätt äppelcidervinäger före varje måltid är att avgifta, stimulera matsmältningen och fettförbränningen, bota aptiten och förhindra matbehov. Här hittar du recept på äppelcidervinägerdryck, en guide till användningen av kosten och information om effekter och biverkningar.

Vad gör äppelcidervinäger så hälsosam?

Äppelcider vinäger är gjord av cider och innehåller fibrer samt ett brett utbud av vitaminer, mineraler och spårämnen samt fytokemikalier. Den som dricker äppelcidervinäger regelbundet ger därför kroppen en del värdefulla näringsämnen - men mindre än med njutningen av färska äpplen. Dessutom används denna ättika också som ett hemmedel för hälsosam viktminskning.

Effekt som ett bantningsmedel

Äppelcidervinäger har flera effekter på matsmältningen. Så det är inte bara som ett botemedel mot förstoppning och flatulens, men också som ett populärt bantningsmedel. Vinägerna sägs hjälpa dig att gå ner i vikt genom att:

  • ökar matsmältningen.
  • stöder bildandet av magsyra, vilket behövs för matsmältning.
  • främjar fettförbränning.
  • avgiftar och avgiftar.
  • skapar en långvarig mättnad och begränsar aptiten.
  • Genom att reglera blodsockernivån förhindras krävningar.

Bantning med äppelcidervinäger: instruktioner

I mitten av äppelcidern är ättika kosten äppelcider vinägerdryck. När det gäller dess exakta tillämpning finns det olika instruktioner. Hur ofta drycken tas dagligen kan därför variera. Det rekommenderas vanligtvis att dricka det var femton minuter före varje måltid.

Vissa instruktioner lägger också till en äppelcidervinägerdryck och en proteindrink på kvällen för att öka fettförbränning under sömnen. Andra rekommenderar att du dricker mellan måltiderna när du känner dig hungrig.

Näring och sport

Förutom att ta äppelcidervinägerdryck meddelas en blandad diet med kalorier som tillåter högst 1.200 till 1.400 kilokalorier om dagen. Tre måltider per dag planeras - ibland tillåter planen ytterligare två tilltugg.

Vi rekommenderar låg fetthalt som grönsaker, frukter och helkorn. De bästa rätterna är också beredda med äppelcidervinäger.

Beroende på kosten kompletteras denna diet med olika träningsövningar.

Varaktighet och mål för kosten

Hur länge kosten varar beror på hur mycket du vill gå ner i vikt. Det sägs ofta att för att uppnå en långsiktig effekt, bör kosten vara minst fyra veckor. Men om du vill förlora lite vikt kan du göra kosten för en kortare period. En viktminskning på ungefär en till två kilo per vecka är önskvärt.

Äpplecidervinägerdiet är därför inte en blixtdiet: Dietmålen är förutom den lätta viktminskningen och avgiften av kroppen, framför allt en inlärningseffekt: Genom kosten bör man lära sig att mata på hälsosam blandad mat. Näringsändring är viktig för att förhindra en yo-yo effekt.

Recept för äppelcider vinägerdryck

Recepten för äppelcidervinägerdryck skiljer sig mycket från dosering och ingredienser. Vanligtvis läggs två teskedar äppelcidervinäger i ett glas ljummet vatten och blandas med lite honung, beroende på din smak. Om du vill kan du också lägga till lite äppeljuice. Dock bör man inte dricka äppelcidervinäger, eftersom syran annars skulle kunna irritera magen och tarmarna.

När du köper äppelcidervinägerna bör du tillgripa unpasteuriserad naturligt grumlig äppelcidervinäger från hela frukter i organisk kvalitet. Eftersom i en billig äppelcider vinäger från snabbköpet är vanligtvis betydligt mindre hälsosamma näringsämnen.

Fasta med äppelcidervinägerhärdningen

Förutom den beskrivna äppelcidervinägerdieten finns också äppelcidervinägerhärdningen. Detta är en fastande botemedel där endast äppelcider vinägerdrycker, te och vatten kan konsumeras.

Som med alla nolldieter är det lämpligt att aldrig utföra en sådan behandling utan medicinsk övervakning för att utesluta brister och skador på hjärtat och cirkulationen.

Biverkningar av äppelcider vinäger diet

Äppelcidervinäger är en högt syradryck. Denna syra kan attackera mage, tarmar, hals och emalj. Äppelcidervinäger bör därför aldrig vara fulla utspädd och bättre endast i små mängder.

För att skydda tänderna är det också lämpligt att skölja din mun med vatten efter varje äppelcidervinägerdryck och inte borsta tänderna i en halvtimme.

Gravida kvinnor får normalt dricka äppelcidervinäger - efter samråd med en läkare. Från en diet under graviditeten är generellt avskräckt.

Utvärdering av effektiviteten

Även om det inte finns några vetenskapliga bevis för effekten av äppelcidervinäger som kostmedicin. Ändå kan kosten ofta uppnå framgång. Det finns flera förklaringar till detta:

  • Den kalori-medvetna kost och motion anses vara den främsta orsaken till framgången med kosten.
  • Kaliumet i cider vinäger kan orsaka uttorkning, vilket leder till viktminskning i första hand, men inte till den önskade nedbrytningen av fettavlagringar.
  • Drickvatten före varje måltid kan faktiskt minska din känsla av hunger - med eller utan vinäger.
  • Det finns några bevis på att äppelcidervinäger faktiskt hämmar aptit och sänker det glykemiska indexet, vilket innebär att matar smälter långsammare och blodsockernivån stiger långsammare.

För övrigt finns det inga bevis för effektiviteten hos kapslarna, tabletterna och andra kosttillskott med äppelcidervinäger.

Slutsats: Även om deras effektivitet inte har bevisats, anses äppelcidervinäktdiet inte vara skadligt för en frisk person, så länge äppelcidervinäger inte är berusade i alltför stora mängder.

Dela med vänner

Lämna din kommentar