10 tips mod rygsmerter

Langtidsperioder, dårlig kropsholdning og forkerte byrder er smerteligt synlige på lang sigt: Tre fjerdedele tyskere klager over lejlighedsvis rygsmerter. Med otte millioner mennesker er de allerede kroniske. "Målrettet, aktiv motion er ofte den mest effektive måde at forebygge eller lindre rygsmerter på, " rådgiver Ute Repschläger fra Forbundsforbundet for selvstændige fysioterapeuter. Terapeuter giver de ti bedste tips til rygsmerter her. "Med mottoet styrke musklerne - lindre smerter, kan liderne bryde den onde cirkel af rygsmerter, som ofte skyldes en falsk kropsholdning, " Dr. Dietmar Krause fra Forum Pain. "Normalt er motion, fysioterapi og milde smertestillende midler nok til at fjerne ubehag."

1) Fortsæt med at flytte

Længere sengen hviler ikke på rygsmerter. Bevægelse i et smertefrit område reducerer smerte. Flyt de dele af kroppen, der ikke er påvirket af smerten. Dette fører til bedre blodcirkulation og dermed til fjernelse af skadelige stoffer, der produceres smertestillende stoffer og opfattelsen af ​​smerte svækket. Hvis du ikke har været aktiv i lang tid, skal du først søge efter den tekniske vejledning for at undgå ukorrekte bevægelsesmønstre.

2) lindre rygsøjlen

Ud over aktivitet hjælper nødhjælpen med at slappe af i rygmarvsmuskulaturen og sciaticnerven, f.eks. Ligge fladt og opbevar underbenene i en ret vinkel. De intervertebrale diske absorberer således væske for deres bufferfunktion. Fysioterapeuten kan vise de berørte egnede reliefpositioner til smertefri opbevaring.

3) Forhindre arbejdsstilling

En kropsholdning svarer normalt ikke til balanceret kropsholdning, så visse muskelgrupper er for stressede og spændte. Således beskadiger enhver krop ryggen i stedet for at bruge den. Især med kroniske klager, har din krop rettet af fysioterapeut.

4) Varme mod spænding

Varme hjælper med spændte muskler. For eksempel anbring en fugtig klud over det ømme sted og en varmt vandflaske over den. Således trænger varmen dybt ind i vævet, musklerne er godt forsynet med blod og afslappet.

5) Ret tilbage træning

Under tilbagetrækningen sørger fysioterapeuten for, at de ramte rygsøjler mobiliseres omhyggeligt og forkortes musklerne er strakt. De relevante stamme muskler styrkes for at støtte ryggen som et beskyttende korset.

5 fakta om rygsmerter - © istockphoto, undrey

6) Støtte massage

En massage kan forbedre blodcirkulationen i musklerne, berolige nervesystemet og dermed lindre spændinger. For at massageen skal bidrage til lindring af smerten, skal den gøres professionelt hos fysioterapeuten.

7) Reducere stress

Mental stress fører til spænding og påvirker musklerne på rygsøjlen. Rygsmerter er derfor altid et vigtigt advarsels tegn på for meget stress.

8) Træn holdningen

I ryggen viser fysioterapeuter de rigtige bevægelser og holdninger i hverdagen, for eksempel sidder på pc-arbejdsstationen.

9) Reducer overskydende vægt

Hvert ekstra kilo i maven trækker dig i en hult korsstilling og lægger ekstra belastning på ryggen.

10) se en læge

Hvis rygsmerter bliver værre efter nogle dage i stedet for bedre, eller hvis der er lammelse, bør du konsultere en læge. Dette kan udelukke en mulig herniated disk eller andre sygdomme og ordinere en fysioterapi afhængig af diagnosen.

Del med venner

Forlad din kommentar